ENGLISH QUIZ FOR RBI, RRB, IPPB

Direction (1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
  • (A) They pay the “listed” price for items; perhaps they avoid conflict.
  • (B) Yet many individuals do not think of themselves as bargainers.
  • (C) But a shopping in local market gives you an opportunity to bargain and reflect about what you do as negotiator.
  • (D) Many people bargains and negotiates.
  • (E) Their reluctance to bargain may reflect reserve nature or lack of experience to risk through negotiation.
  • (F) Some people enjoy it; some people are good at it.

1. Which of the following would be the LAST sentence after rearrangement?
(a) E                       (b) C                       (c) A
(d) B                      (e) F
2. Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) D                       (b) B                       (c) F
(d) A                       (e) C
3. Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) F                       (b) D                       (c) B
(d) A                       (e) E
4. Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement?
(a) B                       (b) E                       (c) F
(d) A                       (e) C
5. Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) D                       (b) A                       (c) B
(d) C                       (e) F
Directions (6-10): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each statement should replace the phrase printed in bold in the sentence?
6. All the effort of NGO’s to root out the curse of dowry system is still a wild-goose chase in certain areas.
  • (a) collective effort
  • (b) hard work
  • (c) very profitable
  • (d) unprofitable
  • (e) no correction

7. One must have a quality to bear weal and woe of life.
  • (a) all the happiness
  • (b) joy and sorrow
  • (c) all about sadness
  • (d) to be very quick
  • (e) no correction

8. Sardar Patel did a Yeoman’s service by welding numberless states into one strong nation.

  • (a) excellent work
  • (b) very slow work
  • (c) hard work
  • (d) pending work
  • (e) no correction

9. His bad record brings him under the cloud.
  • (a) to be a secret
  • (b) amazing
  • (c) to be under suspicion
  • (d) feel good factor
  • (e) no correction

10. Dr. Tagore won laurels in the field of literature.
  • (a) to lose something
  • (b) to take as fate
  • (c) to win distinction
  • (d) none
  • (e) no correction


Answer Key:

1. (b) 2. (a) 3. (c) 4. (b) 5. (e) 6. (d) 7. (b) 8. (a) 9. (c) 10. (c)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s