GK Quiz for Banking | IBPS | RRB | RBI -14 (3 October 2016)

 
1. What is the full form of TCP/IP ? 
  • Ans : Transmission Control Protocol and Internet Protocol.
2. Which key is used in MS Word to directly go to the end of the page? 
  • Ans: Ctrl + End
3. What is the name of that text in a webpage which when clicked opens another document ? 
  • Ans : Hyperlink.
4. Which feature in MS Word automatically corrects the spelling , typing , capitalization or grammatical errors ? 
  • Ans : Auto Spell.
5. Error in computer program is known by which name? 
  • Ans : Bug.
6. Files are being organised in computers by storing them in ? 
  • Ans : Folders.
7. To save an existing file with a new name or to a new location, which command should be used ? 
  • Ans : Save As.
8. One thousand bytes is a ______ ? 
  • Ans : Kilobyte .
9. Different applications and documents of windows desktop are represent by ? 
  • Ans : Icons.
10. Attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity is known as ? 
  • Ans : Phishing Trips.
11. Where are programs and data kept while the processor is using them ? 
  • Ans : Main Memory.
12. What is full form of ISDN ? 
  • Ans : Integrated Services Digital Network
13. In Excel all formula starts with ? 
  • Ans : =
14. Servers are computers which provide resources to the other computers connected to a ? 
  • Ans : Network.
15. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as ? 
  • Ans : Dragging.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s