Logical Reasoning Quiz for Banking | IBPS | SBI | RBI – 03 (SERIES COMPLETION)

Directions: In each of the following questions, a number series is given with one term missing. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

1. 1, 9, 25, 49, ?, 121 
(a) 64   (b) 81   (c) 91   (d) 100

2. 4,7, 12, 19, 28, ?
(a) 30   (b) 36   (c) 39   (d) 49
3. 11, 13, 17, 19, 23, 25, ?
(a) 26   (b) 27   (c) 29   (d) 37

4.6, 12, 21, ?, 48
(a) 33   (b) 38   (c) 40   (d) 45

5. 2, 5, 9, ?. 20, 27
(a) 14   (b) 16   (c) 18   (d) 24

6.6, 11,21,36,56, ? 
(a) 42   (b) 51   (c) 81   (d) 91

7. 10, 18, 28, 40, 54, 70, ?
(a) 85   (b) 86   (c) 87   (d) 88
8. 120,99, 80,63,48, ?
(a) 35   (b) 38   (c) 39   (d) 40
9. 22, 24, 28, ?, 52, 84
(a) 36   (b) 38   (c) 42   (d) 46

10. 4832, 5840, 6848, ?
(a) 7815 (b) 7846 (c) 7856 (d) 7887

11. 10, 100, 200, 310, ?
(a) 400 (b) 410 (c) 420 (d) 430

12. 1, 2, 3, 5, 8, ?
(a) 20   (b) 12   (c) 13   (d) 15
13. 28,33,31,36, ?, 39
(a) 32   (b) 34 (c) 38   (d) 40

14. 125, 80, 45, 20, ?
(a) 5     (b) 8     (c) 10   (d) 12
15. 1, 5,13, 25, 41,?

(a) 51   (b) 57   (c) 61   (d) 63 




ANSWERS———————–

1) b
2) c
3) c
4) a
5) a
6) c
7) d
8) a
9) a
10) c
11) d
12) c
13) b
14) a
15) c

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s